2015 - PGTE ''Henry Ford''

Отиване към съдържанието

Главно меню:

ЕЛЕКТРОННА БИБЛИОТЕКА > Архив новини

Ура! Още едно спечелено състезание!

 На 11.12.2015 се проведе първия кръг на състезанието „Стани стипендиант на ЧЕЗ“. За първи път от нашето училище участваха ученици от специалност „Електрообзавеждане на транспортна техника“ от катедра „Транспорт“ и от специалност „Възобновяеми енергийни източници“ от катедра „Енергетика“.
 Състезавахме се с професионални гимназии от цяла България -  Благоевград, Дупница, Елин Пелин, Кнежа, Якоруда, София, Кюстендил, Плевен и Самоков.
 Конкуренцията в най-голямата група на нашето училище беше изключително оспорвана и затова тя финишира 1 кръг с най-висок среден резултат.

Поздравления на класиралите се на следващия кръг:

Николай Антонов Георгиев12В клас – специалност „Електрообзавеждане на транспортна техника“ ;
Тервел Светославов Миленов – 12Е клас – специалност „Възобновяеми енергийни източници“ .
 Пожелаваме им успешна подготовка за регионалния кръг през м. февруари 2016 г. с подкрепата на инж. Евгения Стоянчева и инж. Йорданка Костадинова.
"Златния" Павел Лефтеров и неговата
Черна пантера“ доминират
на пистата SPA-FRANCORCHAPMS  На 20 и 21 юни, на пистата Spa-Francochamps се проведе четврътия кръг от Европейските серии GT4. Най-бързия тинейджър в света направи "дубъл" и спечели двете състезания в Белгия, като накара всички първо да чуят, а после да "преговорят" БЪЛГАРСКИЯ ХИМН.
 В първото състезание въпреки стартовата 7-ма позиция, Павката се бори мъжки, направи най-бързата обиколка за цялото състезание и с виртуозно шофиране накара професионалисти и аматьори да "преклонят глави".
 Във втория старт на пистата Павел и неговата "черна пантера", (така автоманиаците от ПГТЕ наричат автомобила LOTUS Evora) бяха без конкуренция. Нашето момче финишира 11 секунди пред своите съперници
(б.а. около 450 метра), като показа на всички, че първото място от предишния ден въобще не е случайност. Перфектното движение по трасето и добрия синхрон в работата с механиците, принуди по-мощния Chevrolet Camaro на професионалистът Дънкан Хюйсман, да гледа задния спойлер на LOTUS-a през цялото състезание. Явно нашият тийнейджър бързаше да "приключва" с шофирането, да си взима купата и да се връща в България … за да си оформи срочните оценки!


 Някъде беше написано, че е трудно да станеш първи,
а още по-трудно е всеки път да доказваш, че си най-добрия.


 На 15 и 16 август на пистата Нюрбургринг в Германия
, на Павката му предстои точно това, да отстоява отличното си класиране от Белгия с предимството на победител.


900 горещи фенове от ПГТЕ „Хенри Форд“
са с теб Пале и те подкрепят от сърце!!! Пък като ти взимат интервю от европейските телевизии, се подсети и поздрави момчетата от гимназията, нищо че си "бърборите" на чужд език.
 И накрая задавам въпроса, който всички си "шушукат" по коридорите...

"Шофьорска книжка имаш ли, ааа!?! А караш и с превишена скорост, ...май!?"

 Кратко клипче с най-важните моменти от невероятните състезания на пистата SPA-FRANCORCHAPMS, може да гледате от тук.


 И така всички, които харесват и обичат Павел Лефтеров, могат да получат пълна информация за него и автомобилът му, както и новини и видео материали от състезания и тренировки, на следните сайтове:

http://bulavtoracingteam.info – официален сайт на

http://gt4series.com – официален сайт на
„ВЪЗОБНОВЯЕМИ ЕНЕРГИЙНИ ИЗТОЧНИЦИ“
ЗЕЛЕНАТА ЕНЕРГИЯ – ЕНЕРГИЯТА НА ХХI ВЕК!

 Министърът на образованието проф. дпн Тодор Танев на 10 юни 2015г. официално откри в ПГТЕ“Хенри Форд“ нов учебен център „Възобновяеми енергийни източници“.
 Гости на тържеството бяха зам.министър Ваня Кастрева, председателя на НАПОО инж.Емилияна Димитрова, председателя на КЕВР доц.д-р Иван Иванов, парламентарния секретар на МОН Ралица Кирилова, представител на отдел „Професионално образование“ в МОН инж.Румяна Костадинова, зам.управител на Германо-българската индустриално-търговска камара Кармен Щрук.
 Присъстваха и управителите на фирмите партньори, с чието активно участие бе изграден центъра: инж.Николай Анастасов – ClimaCom Engineering Ltd – MITSUBISHI ELECTRIC инж.Красимир Данаилов – Евродизайн Енерджи ООД, инж.Росен Ненчев – ХЕС-България.
 Събитието бе в подкрепа на близкото партньорство бизнес-училище и е отговор на общоевропейската инициативата „Алианс за младежта“, която поема ангажимент да подобри възможностите на младите хора за успешна реализация.
 Откриването на новия учебен център беше широко отрезено и в медиите, а в предаването "Добро утро с БНТ2" беше направена виртуална разходка през модерните лаборатории.

вижте репортажа на "Добро утро с БНТ2"О
тлично представяне във финалния кръг на националата олимпиада по техническо чертнане

 За поредна година учениците от  ПГТЕ "Хенри Форд" се представиха отлично във финалния кръг на националата олимпиада по техническо чертнане на 24-25 април в ТУ "А. Кънчев"-Русе. Във финалния кръг участваха 52 ученици от страната между, които и осемте наши възпитаници.


Трима от учениците ни се класираха сред първите 5:
Велислав Христов, 12Д клас - 2 място
Денис Димитров, 11Е клас, - 3 място
Тодор Костов, 11Е клас, - 5 място


 За наша голяма радост ръководството на Машиностроителния факултет при ТУ - София, признава резултата от олимпиадата на Велислав Христов - 12Д клас, за оценка Мн.добър (5.18) от конкурсен тест по математика за кандидатстудентска кампания 2015/2016 г.
 
Достойно е представянето и на останалите петима ученика от 10, 11 и 12 клас!

 Принос за успеха има и техният ръководител -  инж. Е. Комаревска.

Пожелаваме на отбора ни по техническо чертане догодина да окупира
всички челни места на олимпиадата!


МГУ „Св. Иван Рилски“ признава резултатите от състезания за кандидат-студентски оценки

 Ръководството на Минно-геоложкия университет „Св. Иван Рилски“ - София благодари на учениците от ПГТЕ "Хенри Форд" за успешното им представяне в:

- Национален учебно-професионален конкурс  „Най-добър млад инсталатор“,
-
Национално ученическо състезание „Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС“,
-
Национален преглед за млади изследователи
проведени през настоящата година.

Съгласно Правилата  за прием на студенти в МГУ „Св. Иван Рилски“ , те получават възможност да станат студенти с оценката от състезанието, умножена с коефициент. Тази изключителна привилегия им осигурява класиране и записване във всички специалности на университета.

Пожелаваме им успешно представяне на зрелостните изпити!

                  Учениците с признати резултати са:

1. Теодор Дончев
2. Йосиф Големечков
3. Борис Големечков
4. Любомир Любомиров
5. Денис Панчев
6. Константин Николов
7. Методи Манов
8. Тони Георгиев
9. Алекс Ангелов
10. Велислав Христов
11. Георги Георгиев
12. Валентин Наков
13. Георги Цветанов
14. Николай Ласков
15. Васил Виденов

16. Димитър Виденов
17. Ивайло Драгнев
18. Любомир Илиев
19. Марино Кънчев
20. Георги Велков
21. Димитър Шикаланов
22. Калоян Димитров
23. Иван Чокойски
24. Георги Александров
25. Вилхем Александров
26. Ангел Вълчев
27. Марио Стойков
28. Кристиян Малчов
29. Борис Ковачев
30. Александър Петков
Наши "газовици" отново са ПЪРВИ !!!


 На 16 април 2015год.  в гр. Русе се проведе 10-ят юбилеен финал на Националния учебно – професионален конкурс за „Най – добър млад инсталатор“, под патронажа на г-н Сашо Дончев - Изпълнителен Директор на компания „Овергаз“ и Министерство на образованието и науката. Учениците от 12д клас - специалност “Топлотехника“, след оспорвано състезание спечелиха златните медали.

Запомнете техните имена:

Тони Василев Георгиев
Методи Михайлов Манов  
Алекс Ангелов Ангелов

Пожелаваме им все така устремено да превземат и върховете
на Минно-геоложкия и Русенския университети, в които вече са приети за студенти !!!
Ученици от ПГТЕ с две ПЪРВИ и едно ТРЕТО място на състезанието
"Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС"


 След оспорвано състезание в няколко поредни дни в град Плевен, бяха излъчени най-добрите ученици в професията лад автомонтьор и водач на МПС", сред 7 професионални транспортни гимназии в страната. Организатори на този форрум бяха Министерството на образованието и науката, със съдействието на РИО - Плевен и домакините от ПГ по транспорт “Проф. Цветан Лазаров” - Плевен.
 
На състезанието учениците демонстрираха отлична теоретична и практическа подготовка, както и придобити при обучението по професията си умения.


Ето и достойното класиране на НАШИТЕ АВТОМОНТЬОРИ:

Индивидуално класиране „Най-добър млад водач на МПС“:
1
-во място Марио Стойков

Отборно класиране „Най-добър млад водач на МПС“:
1
-во място ПГТЕ „Хенри Форд“- София

Отборно комплексно класиране „Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС“:
3
-то място ПГТЕ „Хенри Форд“- София
Русенския университет "Ангел Кънчев" признава за кандидатстване резултатите на н
аши ученици от национални състезания


  По предложение на "Овергаз Инг" АД, който е съорганизатор на Националният учебно-професионален конкурс за "Най-добър газов техник - 2015" и на Националният преглед за млади изследователи „Енергетика, икономика и математическо моделиране - 2015", Русенския университет "Ангел Кънчев" за седма поредна година ще признава резултатите показани в различните етапи на конкурса за единен приемен изпит по общотехническа подготовка по механика и техническо чертане.
От нашата гимназия са оценени и класирани следните ученици ...
НАШ УЧЕНИК ПРЕДСТАВЯ
LOTUS НА ЕВРОПЕЙСКИТЕ СЕРИИ GT4


През 2015 година в Европейските серии на пистов шампионат GT4 ще участва 17-годишният пилот Павел Лефтеров - ученик от ПГТЕ "Хенри Форд". Той ще се състезава с автомобил LOTOS EVORA GT4.

 Имаме удоволствието да Ви поканим на представянето на отбора и младия пилот. Ще се радваме да Ви посрещнем на 31 март 2015 г. от 14:30 ч. в ПГТЕ "Хенри Форд".
ОТНОВО СМЕ НА 1 МЯСТО
на регионалния кръг на състезанието
„Най–добър млад автомонтьор и водач на МПС“


 На 20-21.03.2015 в град Благоевград се проведе регионалния кръг на ученическото състезание   „Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС“
  
 В състезанието участваха десет отбора от региона от София, Благоевград, Дупница, Радомир, Разлог и Петрич.


  Отборът на ПГТЕ „Хенри Форд“ в състав,

       Александър Димитров Петков ХІІ и клас
       Борис  Стефанов Ковачев ХІІ б клас
       Кристиян Йорданов Малчов ХІІ б клас
       Марио Маринов Стойков ХІІ б клас

и ръководител инж. Божидар Божиков завоюва първо място в отборното комплексно класиране и придоби правото да участва в Националния   кръг   на   състезанието
в град Плевен на 14, 15 и 16 април 2015 год.

  
Кристиян Йорданов Малчов  от  ХІІ-Б клас  се класира на първо място в индивидуалното състезание „Най-добър млад автомонтьор“.

Да поздравим победителите и да им пожелаем
УСПЕХ на националното състезание!СЪОБЩЕНИЕ


  На 20 март 2015г. бяхме домакини на Регионалния кръг на Х-ия юбилеен Национален учебно-професионален конкурс „Най-добър млад инсталатор“ .


 Осем отбора от трите специалности на катедра “Енергетика“ кръстосаха „шпаги“ в битка за място във финала на Националния кръг на конкурса, а именно:

       - Газова техника;
       - Възобновяеми енергийни източници;
       - Топлотехника – отоплителна, вентилационна , климатична и хладилна;

  Достигната е „точката на кипене“ в очакване на резултатите от класирането!


УСПЕХ на нашите момчета!

Пожелаваме им да се преборят за купите с българските и немските отбори
на 16 април в гр. Русе !!!
"
Старт" на рубриката "Ретро"


  Дойде време да стартираме рубриката "Ретро" в секция "Клубове". За сега е публикувана историята на клуба, като са описани най-важните моменти в 14 годишната дейност на участниците. Следва да се направят "паспорти" на всеки един от експонатите, включващи технически данни и важна информация от възстановяването. Ще има и подсекция с визитни картички на всички членове на клуба - бивши и настоящи. Посетете го - ЩЕ БЪДЕ ИНТЕРЕСНО !

към рубриката

 
Назад към съдържанието | Назад към главното меню