Откриване тойота - PGTE ''Henry Ford''

Отиване към съдържанието

Главно меню:

HIDE > Архив Новини препратки

    ПГТЕ „Хенри Форд“ като водещо професионално училище в страната, обучаващо специалисти в двете основни направления на икономиката - транспорт и енергетика, официално откри нов модерен учебен център „Мерцедес“. Той е изграден със съвместното финансиране на МОМН и „Балкан Стар Аутомотив“ по Национална програма „Модернизиране на системата на професионалното образование“ проект „Учебна лаборатория „Автомобилна електроника Мерцедес-Бенц“ традиции и иновации“. Усилията на целия колектив на ПГТЕ „Хенри Форд“ са насочени към модернизиране на обучението, чрез въвеждане на съвременна техника и технологии отговарящи на изискванията на работодателите.
Учебният център „Мерцедес“ има за задача да подготвя кадри в една от най-новите специалности „Автомобилна мехатроника“. Изградената материална база е единствената в страната и дава възможност за обучение на най-високо технологично ниво.
    На откриването присъстваха много официално гости, партньори, учители, бивши и настоящи ученици. Представител на „Балкан Стар Аутомотив“ демонстрира възможностите за цялостна диагностика на автомобилни двигатели на съвременно ниво. Диагностичното оборудване в центъра, осигурява обучение в съответствие с най-високите изисквания на работодателите и предоставя големи възможности за реализация на завършващите ученици.
За значението на новооткрития учебен център за системата на българското професионално образование и обучение, свидетелства изпратения от член кореспондент Николай Милошев поздравителен адрес
.

 
Назад към съдържанието | Назад към главното меню